BrainPure Mushroom Cacao, BIO, 300 g Kakao s reishi i chaga gljivama / *CZ-BIO-001 certifikat
Kod: 65337Povezani proizvodi
Detaljan opis proizvoda
Zašto odabrati funkcionalni kakao?
Kombinacijom gljiva s finim organskim Criollo kakaom i cejlonskim cimetom stvara se napitak koji grije tijelo, oduševljava um i priprema vas za izazove dana. Ili biste radije uživali u večernjoj poslastici? Mješavina gljiva, Criollo kakaa i cejlonskog cimeta u organskoj kvaliteti oduševit će vas svojim okusom i blagodatima. Kakao sadrži reishi i chaga prah, koji su poznati po sadržaju polisaharida i drugih bioaktivnih tvari.

Reishi (Ganoderma lucidum) – Sjajna reishi gljiva
Gljiva, koja se obično uzgaja u hrastovim šumama, sadrži polisaharide i triterpene. Podržava prirodnu obranu - imunološki sustav2. Pomaže u normalnoj funkciji krvožilnog sustava2 i normalnoj razini kolesterola u krvi2. Prerađuju se samo čista plodna tijela, tako da u svakoj molekuli možete pronaći snagu prirode.
Chaga (Inonotus obliquus) – Kosi šuškavac
Čaga je bogata betulinom, melaninom i polifenolima. Čaga raste uglavnom na brezama, odakle dobiva spomenuti betulin.


BIO Kakao Criollo
- Bogato flavonoidima (kakao polifenolima).
BIO Cejlonski cimet
- Doprinosi normalnoj razini šećera u krvi1
- Doprinosi normalnoj probavi1
- Anderson, RA, Broadhurst, CL, Polansky, MM, Schmidt, WF, Khan, A., Flanagan, VP, ... & Graves, DJ (2004). Isolation and characterization of polyphenol type-A polymers from cinnamon with insulin-like biological activity. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52(1), 65–70.1
- Ranasinghe, P., Pigera, S., Premakumara, G. A. S., Galappaththy, P., Constantine, G. R. i Katulanda, P. (2013). Medicinal properties of ‘true’ cinnamon (Cinnamomum zeylanicum): a systematic review. BMC Complementary and Alternative Medicine, 13, 275.1
- Lu, T., Sheng, H., Wu, J., Cheng, Y., Zhu, J. i Chen, Y. (2012). Cinnamon extract improves fasting blood glucose and glycosylated hemoglobin level in Chinese patients with type 2 diabetes. Nutrition Research, 32(6), 408–412.1
- Yue, GG, Chan, BC, Hon, PM, Lee, MY, Fung, KP, Leung, PC, ... & Lau, CB (2013). Immunomodulatory activities of Ganoderma sinense polysaccharides in human immune cells. Nutrition and Cancer, 65(5), 765–774.2
- Yeh, CH, Chen, HC, Yang, JJ, Yang, WB i Chen, YC (2010). Polysaccharides PS-G and protein LZ-8 from Reishi (Ganoderma lucidum) exhibit diverse functions in regulating murine macrophages and T lymphocytes. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 58(15), 8535–8544.2
- Francis, ST, Head, K., Morris, PG i Macdonald, IA (2006). The effect of flavanol-rich cocoa on the fMRI response to a cognitive task in healthy young people. Journal of Cardiovascular Pharmacology, 47(Suppl 2), S215–S220.3
Legenda: 1Cimet, 2Reishi gljiva, 3Kakao flavanoli
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne informacije na 100 g | |
---|---|
Energetska vrijednost | 1343 kJ / 321 kcal |
Masti | 11,93 g |
– od kojih zasićene masne kiseline | 7,46 g |
Ugljikohidrati | 18,46 g |
– od kojih šećeri | 3,35 g |
Vlakno | 45,57 g |
Proteini | 14,10 g |
Sol | 0,06 g |
Doziranje
Pomiješajte 10 g smjese (otprilike 2 čajne žličice) u 200 ml vode ili mlijeka.
Organska poljoprivredna proizvodnja iz EU/izvan EU.
Sastojci: (56%) kakao prah s visokim udjelom masti*, inulin*, (15%) mješavina aktivnih gljiva* (reishi*, čaga*), ašvaganda*, mljeveni cejlonski cimet*, himalajska sol. *proizvod iz organskog uzgoja. Sadrži 99,9% organskih sastojaka. Može sadržavati tragove mlijeka.
Proizvedeno u Češkoj Republici za BRAINMARKET s.r.o.
Čuvanje: Čuvati na suhom, hladnom i zaštićeno od izravne sunčeve svjetlosti.
Upozorenje: Nije zamjena za raznoliku prehranu. Nije prikladno za djecu i adolescente mlađe od 16 godina. Nakon otvaranja konzumirati unutar 2 mjeseca ili do isteka roka valjanosti.
Veličina pakiranja: 300 g (30 porcija)
Budite prvi koji će objaviti članak za ovu stavku!
Rasprava
Budite prvi koji će objaviti članak za ovu stavku!