BrainMax Pure Ekstra djevičansko maslinovo ulje Hojiblanca, BIO, 500 ml * ES-ECO-001-AN certifikat / Španjolsko ekstra djevičansko maslinovo ulje
Kod: 46826Povezani proizvodi
Detaljan opis proizvoda
Ulje Hojiblanca - vrhunsko ulje s niskom kiselošću
Organsko ekstra djevičansko maslinovo ulje Hojiblanca iz Andaluzije hladno je prešano od maslina s voćnom aromom. Ima međunarodna priznanja, oznaku izvornosti Estepa i vrlo nisku kiselost do 0,3%.
- Osnovni sastojak tjestenine, rižota ili pesta.
- Pogodno za prženje u woku.
- Odlično za preljeve i marinade.

Okus i aroma ulja Hojiblanca
Ulje Hojiblanca ima vrlo svježu aromu, punu voćnih nota zelenih maslina i listova masline. Okus je uravnotežen, blago pikantan i sa suptilnom gorčinom. Ulje je idealno za pripremu povrća i ribe s roštilja.


Sadržaj polifenola - 51,4 mg / 100 ml
Ulje Hojiblanca ističe se visokim udjelom polifenola, točnije 565 mg/kg, koji su snažni antioksidansi koji doprinose zaštiti stanica od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima i podržavaju cjelokupno zdravlje krvnih žila. Ulje se može pohvaliti kiselošću do 0,23% i sadrži 72,94% oleinske kiseline, koja je jedna od najvažnijih komponenti maslinovog ulja, jer pozitivno utječe na zdravlje srca i krvnih žila. Pomaže u smanjenju razine "lošeg" LDL kolesterola, a istovremeno održava ili povećava razinu "dobrog" HDL kolesterola.
Neovisno testiranje kvalitete
Naš je cilj pružiti proizvode najviše kvalitete, zbog čega smo naše maslinovo ulje testirali u neovisnom akreditiranom laboratoriju na ključne parametre koji potvrđuju njegovu svježinu i visoku kvalitetu. Mjerenja su pokazala nisku peroksidnu vrijednost (1,45 meqO2/kg), nisku anisidinsku vrijednost (8,68) i ukupni indeks oksidacije TOTOX (11,6), što dokazuje da je ulje iznimno svježe i da nije podvrgnuto neželjenoj oksidaciji. Kiselost od 0,50 mg KOH/g masti također potvrđuje izvrsnu kvalitetu i nježnu obradu.

 (Slovinština) (3).jpg)
Lipidi i njihov utjecaj na kardiovaskularni sustav
Što uzrokuje aterosklerozu i kardiovaskularne probleme? To su lipidi koji se talože na stijenkama krvnih žila i mehanički ometaju protok krvi. Osim toga, narušavaju vaskularnu stijenku i uzrokuju njezino otvrdnjavanje. Ravnoteža između unosa zasićenih i nezasićenih masnih kiselina zajedno s polifenolima štiti krvne žile i ne uzrokuje oksidaciju kolesterola u krvi.
Grčki paradoks - Polifenoli za zdravo srce
Grčki paradoks uvelike je povezan s maslinovim uljem. Riječ je o tome da unatoč visokom unosu zasićenih masti u prehrani grčkog stanovništva, uključujući veliku količinu maslinovog ulja, Grci imaju nisku stopu srčanih bolesti i nekih drugih kroničnih problema. To je zbog idealnog omjera zasićenih i nezasićenih masnih kiselina koje njihova prehrana sadrži. Uključivanjem visokokvalitetnog maslinovog ulja s visokom količinom polifenola u gotovo svaki obrok, pošteđeni su neugodnih bolesti kardiovaskularnog sustava.

Certifikacija integrirane proizvodnje
Ulje također ima certifikat integrirane proizvodnje, što znači da se uzgoj u masliniku provodi s poštovanjem i pažnjom prema okolišu. To jednostavno znači da se pri uzgoju maslina vodi računa o izbjegavanju degradacije tla i dugoročnom jamčenju održive poljoprivrede.


Hojiblanca ulje ima Estepa certifikat!
Estepa certifikat postavlja najstrože zahtjeve za kvalitetu ekstra djevičanskog maslinovog ulja na svijetu. Obuhvaća ulja proizvedena u 13 gradova Estepa (Sevilla) i Cordoba. To je područje s drevnom tradicijom uzgoja maslina, na tlu s idealnim klimatskim uvjetima, koji maslinovim uljima iz ovog područja daju autentičan okus. Ovo maslinovo ulje osvajalo je brojne druge nagrade nekoliko godina zaredom.
Hladna ekstrakcija za očuvanje okusa i kvalitete
Ekstra djevičanska maslinova ulja dobivaju se izravno iz ploda i isključivo mehaničkim postupcima, odnosno mljevenjem maslina. Preostala kategorija maslinovog ulja, nazvana "maslinovo ulje", ne proizvodi se prirodno, već se dobiva kemijskom rafinacijom pomoću fosforne kiseline. Cijeli proces ekstrakcije ulja iz svježih maslina odvija se ispod 27ºC, što omogućuje očuvanje okusa, arome i nutritivnih svojstava. Kako bi se sačuvala sva njegova svojstva, maslinovo ulje treba čuvati na tamnom i hladnom mjestu, idealno na temperaturi od 18ºC.

Nutritivne vrijednosti na 100 ml
Energetska vrijednost | 3700 kJ / 900 kcal |
Masti | 100 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 16 g |
- od kojih polinezasićene masti | 8 g |
- od kojih mononezasićene masti | 76 g |
Ugljikohidrati | 0 g |
- od kojih šećeri | 0 g |
Vlakno | 0 g |
Proteini | 0 g |
Sol | 0 g |

Certifikat ES-ECO-001-AN
Naše maslinovo ulje ima BIO certifikat - organska poljoprivredna proizvodnja iz EU.

Kupnjom ćete također podržati šume!
Sastojci: Ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte Hojiblanca*. *Proizvod organskog uzgoja. Maslinovo ulje dobiveno od maslina isključivo mehaničkim postupcima. Minimalna trajnost (broj serije) na dnu.
Zemlja podrijetla: Španjolska
Distributer: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Pohrana: Čuvati na suhom i zaštićeno od izravne sunčeve svjetlosti.
Težina: 500 ml
Dodatni parametri
Kategorija: | Ulja, masti |
---|---|
EAN: | 8594190032054 |
Oblik: | tekućina |
Odlučnost: | BIO, veganska |
Proizvođač: | BrainMax Pure |
Tip: | Ulje |
Veličina Paketa: | 500 ml |
Budite prvi koji će objaviti članak za ovu stavku!
Rasprava
Budite prvi koji će objaviti članak za ovu stavku!